EI-E: VISITA A LA CASA MUSEU

 Divendres vam fer la nostra visita a la casa museu de Lluís Domènech i Montaner. Primer vam esmorzar i després ens van començar a explicar una mica d'història, per tal de situar-nos en l'època modernista:

Després vam entrar a la primera casa i vam veure el ferro forjat treballat (un gall, dracs...), models de guix a les parets, rajoles amb fulles i flors, vitralls i també la taula que tenia el nostre arquitecte per poder treballar:





Després vam anar a l'altra casa, on ara hi ha una exposició d'art envers les flors. Allà vam veure més vitralls, fusta tallada amb elements naturals (pàmpol de parra amb el seu raïm), el lavabo que va crear Lluís Domènech amb moltes rajoles, decorades amb flors, ... i també ens van explicar una mica quins eren els altres membres de la família de Lluís Domènech:





Allà, al pis superior, vam pintar una flor, que és la decoració de les rajoles que podem trobar al terra. Aquesta flor és la que, més tard, treballaríem amb el fang (ho vam fer divendres a la tarda):





Un cop acabada la visita dins el museu, vam anar a fora per veure la casa que va construir el fill de Lluís Domènech, en Pere Domènech i Roure, que es troba a la Riera Sant Domènec 11. Allà ens van explicar que els edificis mai els feien simètrics, sinó que eren asimètrics com la natura. També vam veure la Casa Roura, que ara és un restaurant, i l'Ateneu, que ara és la Biblioteca municipal. Allà vam apreciar els vitralls, les baranes de ferro forjat, les rajoles, el maó vista, els detalls naturals com fulles i flors, els dracs, la corona, etc. 





I aquí es va acabar la nostra visita modernista. 

Comentaris