EI-A i EI-E: Sortida al volcà Croscat

 Ja hem fet la sortida al Volcà Croscat, situat a la Garrotxa, molt a prop d'Olot. Hem iniciat la nostra ruta al pàrquing del Volcà de Santa Margarida, on primer ens hem menjat unes galetes i hem conegut als nostres guies:



Després hem anat caminant fins al nostre volcà. Pel camí, els nostres guies ens han explicat moltes coses sobre la flora i la fauna que ens envolta, els noms dels arbres, els fruits, els animals que podem trobar... (alzines, alzines sureres, castanyers, pins, cirerers, camps de colza, avellaners, cabirols, esquirols, guineus, insectes...) També hem vist de lluny el Volcà de Santa Margarida: 










(volcà de Santa Margarida)

(volcà Croscat)


Caminant, caminant hem arribat fins a trobar-nos a dins del volcà Croscat. Ens han explicat que unes excavadores van fer-li un tall al volcà, per això el podem veure per dins. Van fer servir les roques volcàniques per fer cases, murs... Després ja van protegir la zona per tal de protegir tots els volcans. El Croscat té el cràter just a l'altre costat, creant una forma de ferradura U. Nosaltres hem pogut veure les capes de cendra que es van anar creant i van fer créixer el volcà. Ens han explicat que aquest volcà i el de Santa Margarida són com germans, ja que van erupcionar junts, primer el de Santa Margarida, després es va crear una fissura que va fer erupcionar el Croscat, ja que compartien cambra magmàtica. Això va ser fa 15.000 anys aproximadament. I la lava va tenir una temperatura de 1000º!!!!!
També ens han dit que d'aquí 3000 o 4000 anys apareixerà un nou volcà, una nova erupció. Però els 40 volcans de la Garrotxa no tornaran a erupcionar, ja que són volcans que només fan una única erupció en tota la seva vida. 
(fem volcans amb la terra volcànica per entendre com va erupcionar el Croscat)










També ens expliquen la llegenda del volcà de Santa Margarida, on apareix una dragona, una nena que es deia Margarida, la gent del pobre i l'ermita. 








Ens porten fins a unes muntanyetes de pedres volcàniques i on també hi ha algunes bombes volcàniques. Allà juguem i ens imaginem que són volcans:











Després de caminar molt, fer la croqueta a les muntanyes de pedretes, i jugar... anem a dinar, cadascú allà on vol, taules, bancs, gespa..., sense barrejar-nos amb l'altra classe, per poder descansar una mica després de tot el matí sense parar:






Una gran sortida, emocionant, instructiva, on hem caminat molt i hem après moltes coses noves dels volcans i on hem pogut explicar i veure moltes de les coses que havíem fet a la classe. 

Comentaris