EI - E: on podem trobar volcans? com es diuen?

 Aquests dies hem començat a respondre preguntes del projecte. Les primeres van relacionades amb el nom dels volcans i la seva situació a la Terra.

L'Àgata ens ha explicat que hi ha alguns volcans molt famosos: el Vesuvi (a Itàlia), en Mont Fuji (al Japó), el Kilimanjaro (a Tanzània) i el Popocatepetl (a Mèxic):


L'Elm ens ha explicat que hi ha volcans a Catalunya, concretament a la Garrotxa. Ens ha dit que ell en va visitar un a Olot i que va poder entrar dins el cràter! Hem vist que a la zona volcànica de la Garrotxa hi ha moltíssims volcans, alguns poden ser: el volcà de Santa Margarida, el Croscat... També ens ha dit que aquests volcans ja no tornaran a tirar lava. 
Ens ha explicat que el seu avi li ha creat un volcà amb una escorça i una mica de pintura vermella. Ens ha agradat molt!
També ens ha ensenyat una pedra volcànica prou gran:
En Jordi ens ha explicat quins són els volcans actius que hi ha al món. Ens ha dit que el món és com un puzzle, amb plaques tectòniques. Allà on s'uneixen les plaques trobem els volcans, ja que on s'uneixen hi ha petits forats per on pot sortir la lava que hi ha al centre de la Terra. 
En Jordi ha marcat, a la bola del món, on hi ha les plaques i els volcans actius. Ens ha dit el nom d'un volcà dins cada continent:
Àsia - Mont Fuji (Japó)
Europa - Vesuvi (Itàlia)
Àfrica - Kilimanjaro (Tanzània)
Amèrica - Kilauea (Hawaii)
Oceania - Mont Taranaki (Nova Zelanda)
En Nil ens ha dut un conte que parla de volcans. Hem aprofitat la sessió de ciències per poder veure'l molt bé, ja que està fet amb colors fluorescent. Després també l'hem vist a la classe:



A l'hora de psicomotricitat hem muntat un circuït per treballar l'equilibri. Al mig hem posat unes teles per simular la lava d'un volcà. Per crear el cràter hem fet servir cordes, blocs durs i un banc de fusta. Els infants han anat passant per sobre evitant caure a la lava. També hem creat un volcà petit. Després han jugat lliurement amb els materials:




Comentaris