EI E: Els salts i la velocitat dels tigres

Ja estem acabant el projecte i arribem a la part més esperada: els salts dels tigres. La Júlia ens ha explicat que els tigres salten en dues direccions: salts d'alçada o salts de llargada. 


La Clara ens ha explicat que els tigres poden fer un salt que pot mesurar 5 metres! 

Com ens era difícil d'imaginar, hem anat a veure quina és l'alçada de 5m: Des de la Clara, al primer pis, fins al terra, on tenim en Jan Marc. La Clara ens ha dut una corda amb aquesta mida. 
Ara toca el salt de llargada, la Clara ens ha explicat que poden fer un salt de 10 mestres!!! Així que amb la corda hem mirat si el salt podia ser tant llarg com la classe o més curt: 
Hem descobert que la nostra classe és més llarga, fa més de 10m. Els 10m van des de la Clara, a l'entrada, fins en Jordi. Per acabar de comprovar, hem vist que calien 8 infants i mig per fer els 10m:
I per fer 5m??? Hem necessitat 4 infants i mig.
A l'hora de psico hem anat al gimnàs i hem fet salts, per veure qui saltava més, qui saltava igual o qui saltava menys que un tigre... Hem posat una filera de matalassos de 10m i ho hem provat:





En Biel ens ha explicat com corre el tigre. Ens ha dit que va a 90km/h i que hi ha un felí que va més ràpid, el Guepard que va a 115km/h. També ens ha dit que les persones corren a 37km/h i que els estruços van a 60km/h
També hem anat al pati per veure com correm nosaltres en comparació al tigre:












Comentaris