EI-C

 Aquesta setmana ja hem començat a explicar coses dels gossos.

L'Emma ens ha explicat que poden mejar.

 

Hem aprés que els gossos poden menjar carn, peix, carbassa, plàtan, pera... Poden menjar amb moderació síndria, tomaquet, poma, formatge, pa, maduixes... I no poden menjar advocat, perxocolata, raïm,...

Ara, ja tenim més clar, què podem donar-los per mejar. 


L'Oleguer i la Greta ens han parlat de les part dels gossos i de com les fan servir.



Hem aprés el nom d'alguna part del cos que no sabíem com és mussell. També que s'ensumen entre ells per saber coses els uns d'els altres i que depanent de la posició de la cua podem saber si estan contents o angoixats. Altres coses que hem aprés és que l'olfacte és el sentit que tenen més desenvolupat i que poden arribar a correr uns 50km per hora.


La Mel i l'Aitana ens han parlat de les races de gossos. L'Aitana ens ha portat les fotos de dos gossos que per a ella tenen un significat especial.



Hem aprés algunes cosetes del pastor alemany, canixe, dàlmata, llaurador i salsitxa. Por exemple sabem que el pastor alemany és llest i fàcil d'adiestrar i que el dàlmata és fort,musculós i actiu.

El Teo ens ha explicat com ajuden els gossos a  les persones.


Ara sabem que hi ha gossos bombers, policies, pastors. També que els hi ha que ajuden a les persones invidents i que per poder fer aquestes coses sòn adiestrats.











 
















Comentaris