EI - E: Viatgem per veure tigres i descobrim més coses

 Aquesta setmana hem situat els tigres que ens va comentar en Jan Marc a la nostra bola del món. Hem situat al tigre siberià, al tigre de Malàisia, al tigre de Bengala, al tigre indoxinès, al del sud de la Xina, al tigre de Sumatra i al de Sudàfrica. Hem descobert que els tigres de Sudàfrica realment són tigres que porten del sud de la Xina fins allà, per protegir-los, per tal que puguin tenir descendència. 

Els nens i nenes volien saber com arribar a aquests llocs i quant trigaríem. Podem anar en avió? vaixell? tren? moto? caminant? amb la autocaravana o caravana? ...



Hem anat buscant el lloc on viuen i els hem situat al mapa, junt amb el nostre poble, i hem mirat les hores que triguem en arribar.
Canet - Bengala: caminant 82 dies - 1946 hores
Canet - Sudàfrica (la reserva) en cotxe: 6 dies i mig - 157 hores
Canet -  Sumatra: en avió 20 hores
Canet - Malàisia: en avió 15 hores
Canet - Sud de la Xina: en avió 14 hores
Canet - zona protegida del tigre siberià: en avió 14 hores
Canet - Indoxina: en avió 22 hores
Amb aquestes dades hem fet una gràfica, per veure quin tigre estava més lluny o a prop de Canet, si anàvem amb avió:
El tigre d'Indoxina és el que tenim més lluny amb l'avió:

I el que tenim més a prop per arriba amb l'avió és el del sud de la Xina i el territori del tigre siberià, ja que no cal agafar molts avions i podem estar allà més ràpid. 


L'Alba ens ha explicat quins són els amics i els enemics dels tigres. Ens ha explicat que el tigre no te amics, ja que és un animal solitari. Però té molts enemics, i es baralla amb ells pel menjar o pel territori, defensa casa seva. Pot tenir com a enemics: ossos, elefants, búfals... sobretot animals grans.  
L'Àgata ens ha explicat que els tigres són molt dormilegues, que poden dormir fins a 15h!!!! A més, dormen de dia i cacen de nit. Aquí hem tingut dubtes sobre com ho fa, ja que a la nit no es veu res. Algú ha comentat que tenen els ulls negres, com la nit, per això poden veure molt bé. Uns altres han dit que no, que els tenen clars i això els ajuda. Esperarem que els altres nens i nenes, més endavant, ens puguin resoldre aquest dubte.

Ara per ara, els nens i nenes de la classe han decidit que com a producte final del projecte volen crear un conte de tigres, per això caldrà descobrir moltes coses sobre com són, com viuen, què fan... 


Comentaris