EI-E: On viuen els tigres?

 Hola famílies!!

Comencem a respondre les primeres preguntes del nostre projecte amb "On viuen els tigres? a les coves? a la neu?"

L'Eloi i en Jan Marc s'han encarregat de donar resposta a les qüestions. L'Eloi ens ha explicat que els tigres poden viure a la Sabana i a la Selva, però que no viuen dins les coves ni tampoc viuen a la neu. 


A partir d'aquí hem buscat on era la sabana. Alguns nens/es han comentat que a l'Àfrica. Hem fet servir Google Earth per veure on estem nosaltres i on està la sabana africana. I hem posat un vídeo curt de Tigres a la sabana. Després hem buscat selves on podia haver tigres, ens ha estat difícil ja que de selves n'hi ha moltes i no sabíem si totes tenien tigres.
En Jan Marc ens ha dut un conte gegant fet a casa. Ens ha explicat que existien 9 tipus de tigres, però ara només en queden 6, els altres s'han extingit. Molts han preguntat què vol dir això i en Jan Marc els ha respost que les persones han fet moltes cases on vivien ells i s'han mort, també han comentat que h ha caçadors i els han matat. Hem decidit que parlaríem amb la classe d'EI-D, ja que són la classe dels animals en extinció, a veure si saben res. A la llista hem vist que encara queden tigres siberians, tigres de Bengala, tigres de Sumatra, tigre malai, l'indoxinès i del sud de la Xina. Caldrà investigar on són. Ens ha xocat veure tigres a la neu, com el siberià... buscarem on es troba Siberia i si sempre hi ha neu.
En Jan Marc ens ha explicat que poden viure als prats, a la sabana, als boscos tropicals, als manglars i a les muntanyes. 
Per acabar en Jan Marc ens ha volgut explicar també on dormen els tigres. Hem descobert que dormen a qualsevol lloc, fins i tot dalt d'una branca! I, a ser possible, a prop de l'aigua per estar fresquets. 
Ja veieu que amb aquesta pregunta ens han aparegut nous neguits. Un d'ells també ha sigut: com podem anar fins a la selva o a la sabana, amb: avió, autocaravana, cotxe, vaixell? quant trigaríem? La propera setmana, a la classe, intentarem situar als tigres en un mapa, per saber si els tenim lluny o a prop. I veure com podríem anar-los a visitar algun dia. 


Comentaris